• Verwarmen met een airco

Airconditioning om mee te verwarmen

Het lijkt zo vanzelfsprekend en eenvoudig. Zet de airconditioner aan als het zomers warm is en zet de centrale verwarming aan als het 's winters koud is. Maar is het echt zo vanzelfsprekend? Of is er een goedkopere en slimmere manier om je huis in de winter te verwarmen?

Een goedkopere manier om te verwarmen

Zoals hierboven vermeld, gebruiken veel mensen in de zomer een airconditioner om hun huis of kantoor een comfortabele temperatuur te geven. Maar wat velen niet weten, is dat airconditioning dit energie-efficiënte proces ook in de winter kan omkeren. Een airconditioner is een warmtepomp, dus door het proces om te keren, kunt u de kamer niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Hierdoor kunt u uw woning zuinig verwarmen met airconditioning, zeker in combinatie met zonnepanelen.

Meer weten over het gebruik van airconditioning voor verwarming? Of wilt u een geheel vrijblijvende offerte ontvangen?

Airconditioning en centrale verwarming

Tegenwoordig halen airconditioners gemakkelijk een COP-waarde van bijna 4 of iets hoger. Hoe hoger de waarde, hoe minder energie er wordt verbruikt voor verwarming/koeling, waardoor het gebruik van verwarming en koeling zuiniger wordt. De airconditioningsystemen binnen ons assortiment zijn voorzien van een A energielabel en een SCOP van 4.0 of hoger. Een airconditioner met bijvoorbeeld 3,5 kW verwarmings- en koelvermogen verbruikt tot ongeveer 950 watt per uur en een 5,0 kW verbruikt maximaal tot ongeveer 1560 watt per uur bij maximale belasting. Dit maximale energieverbruik wordt zelden gebruikt omdat de airconditioner is uitgerust met invertertechnologie. Afhankelijk van de vraag naar warmte of koeling, regelt de compressor in stappen en werkt zo laag mogelijk. Dit zal het energieverbruik aanzienlijk verminderen. Als u een huis met zonnepanelen heeft, kan de besparing enorm zijn. Wilt u een warm en comfortabel huis in de winter? Verwarmen met een airco is dan een ​​goede oplossing. Het kan ook worden gebruikt voor chalets, caravans, zolders, schuren, werkplaatsen, uitbreidingen, of andere binnenruimtes.

  • Sinds 2011

  • 5 jaar garantie

  • Altijd een vaste prijs vooraf

  • Gecertificeerd installateur

Verkoop, installeren of verplaatsen, repareren, onderhoud en storingen oplossen van airconditioning.

Zonder onderhoudscontracten.

Vertrouwen, kwaliteit en oplossingsgericht.

Informatie


  • Ophalen van airco's is op afspraak, veelal dezelfde dag mogelijk. 
    U kunt bij ons pinnen.

  • Telefonisch bereikbaar:
    ma t/m zo 8:00 - 19:00

BRL 100